• Quick access
  • Announcements
  • Duyurular

    Makale gönderimi için tıklayınız. https://dergipark.org.tr/tr/pub/teke

     

    Dergimizin makale gönderme işlemi Dergipark

    üzerinde gerçekleşmektedir: https://dergipark.org.tr/tr/pub/teke

     

    Makale gönderimi için Dergipark sitemizi kullanınız:

    https://dergipark.org.tr/tr/pub/teke

     

    TR DIZIN 2020 Etik Kriterleri  kapsamında, dergimize 2020 yılında gönderilen ve gönderilecek olan yayınlar için Etik Kurul Belgesi zorunlu olacaktır. Bu kapsamda etik kurul izni gerektiren çalışmalar için makalenin yöntem bölümünde ilgili Etik Kurul Onayı ile ilgili bilgilerin (kurul-tarih-sayı) yer verilmesi gerekecektir. Bu nedenle dergimize makale gönderimi yapacak olan aday yazarlarımızın ilgili kriteri göz önünde bulundurarak makalelerini düzenlemeleri önemle rica olunur.

     

     

     


Özet


OKTYABR ÇEVRİLİŞİ SONRASI BAKIDA DAŞNAK-BOLŞEVİK İTTİFAQININ FƏALİYYƏTLƏRİ DÖVRÜN GÜRCÜ MƏTBUATINDA: 31 MART 1918-Cİ İL SOYQIRIMI
1918-ci ilin əvvəllərində Cənubi Qafqazda siyasi-ictimai vəziyyət, xüsusən də bolşeviklərin radikal fəaliyyəti Tiflisin gürcüdilli mətbuatı tərəfindən diqqətlə izlənilirdi. Gürcüstan Milli-Demokrat Partiyasının yayım orqanı olan “Sakartvelo” qəzetində və “Ertoba”, “Alioni” kimi sosial-demokrat yönümlü geniş oxucu auditoriyasına malik mətbu orqanlarda müntəzəm olaraq bu məzmunda xəbərlər, təhlil xarakterli materiallar çap olunurdu. Cənubi Qafqazda yaranmış gərginlikdə “Daşnaksutyun”un neqativ rolunu ifşa edən gürcü mətbuatı 1918-ci ilin mart ayında Bakı şəhərində türk-müsəlman əhaliyə qarşı törədilən soyqırımına da biganə qalmayıb mövzu ilə bağlı həqiqətləri öz oxucusuna çatdırmağa cəhd etmiş, onu törədən daşnak-bolşevik alyansının məkrli niyyətlərinin deşifrə olunmasında mühüm rol oynamışdır.

Anahtar Kelimeler
31 Mart 1918 Bakı soyqırımı, “Daşnaksutyun”, bolşeviklər.

Adress :Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Derneği Karaman Mahallesi, Fulya Sokak, No 1 Nilüfer / Bursa
Phone :+90224 2941652-41885 Fax :+90224 2941897
Email :tekedergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri