Araştırma Görevlilerinin Eğitimde Tablet Bilgisayar Kullanımına İlişkin Görüşleri Üzerine Nitel Bir Araştırma (Trabzon Örneği)
(A Qualitative Study on Research Assistants’ Views About Using Tablet Pc in Education (Trabzon Sample) )

Yazar : Emel KAMACI  Erhan DURUKAN  
Türü :
Baskı Yılı : 2012
Sayı : 3
Sayfa : 203-215
181    7471


Abstract
Bilindiği gibi günümüzde toplumlar hızla değişmektedir. Toplumların bu değişimi, teknolojiyi ve iletişim alanındaki gelişmeleri beraberinde getirmektedir. Öğretim alanındaki sorunların çözümünde karşılaşılan zorlukları aşmada, geleneksel yaklaşımların yetersiz kaldığı düşünülürse, günümüzde en iyi yaklaşım bilgi teknolojilerinin sağladığı olanaklardan yararlanmaktır.“Bilgisayar Destekli Eğitim” teknolojinin yeni ve etkin olarak kullanılabildiği bir öğretim tekniği olarak karşımıza çıkmaktadır. Sonuçlar dikkate alındığında araştırma görevlilerinin büyük çoğunluğu eğitimde tablet bilgisayar kullanmanın öğrenci başarısını arttıracağını şu maddelerle ifade etmektedirler: Tablet bilgisayarlar öğrencilerin bilgiye çok daha hızlı ve kolay ulaşabilmelerini sağlayacağından faydalıdır. Tablet bilgisayarlar sayesinde internet her an öğrencilerin elinin altındadır. Eğitimde tablet bilgisayar kullanımı yapılandırmacı eğitim anlayışına uygundur ve öğrenci merkezli anlayışa hizmet eder.

Keywords
Tablet bilgisayar, eğitim teknolojisi, avantaj, dezavantaj, araştırma görevlileri.

Özet
Societies have changed rapidly with the development in the information and communication technology. As we think about the inefficiency of traditional instruction to overcome the obstacles in the teaching process, one of the best approaches is the utilization of information and communication technology. Computer assisted education has been gaining acceptance as one of the technology used effectively in education systems. Considering the results, the majority of research assistants think that using tablet computers will improve student achievement. Tablet computers are useful to students as they will provide much faster and easier access to information. Students are at any moment the hand of the internet thanks to tablet pc. Tablet computer use in education is suitable for constructivist education approach and it serves understanding of the students centered service.

Anahtar Kelimeler
Tablet computer, educational technology, advantage, disadvantage, research assistants.